Susu C2Joy | Pengedar DiPerlukan! Susu Mustajab, Keluarga Sihat, Rezeki Hebat!
Login ID :  Katalaluan :     Lupa password? Daftar Sekarang

Untuk sebarang masalah
berkaitan laman web ini
sila hubungi Admin
di talian 0193536887Info Produk C2Joy

APA ITU C2JOY

Diperolehi dari New Zealand, Ditambahbaik di US, Diproses di Malaysia, Dieksport ke Indonesia, Kini di Malaysia, Dikongsi kepada Dunia.

Produk Legend dari TDC Malaysia sejak tahun 2006, sudah terkenal di pasaran Indonesia yang sebelum ini di pasarkan oleh Mygoldenduck Indonesia.

Susu C2Joy adalah susu yang mempunyai kombinasi terbaik iaitu Susu Kolostrum dan Susu Kalsium TruCal® . Susu C2Joy adalah susu yang sangat bermanfaat kerana mengandungi IGG diimport dari New Zealand Dan Trucal® diimport dari USA.

C2Joy diformulasi dengan dua ramuan utama, TruCal ® (Sumber Kalsium & Mineral yang dimampatkan dari Susu Asli), satu formulasi yang dipatenkan daripada Glanbia PLC (OTCMKTS: GLAPF), dan juga Kolostrum Lembu Asli daripada New Zealand yang diambil seawal 6 jam pertama sebaik Lembu melahirkan anak lembu. Kedua-dua formulasi diimport dan diproses di Kilang C2Joy di Malaysia yang diberikan pengiktirafan pensijilan MeSTI, GMP, HACCP, ISO 22000 dan Halal JAKIM.

Kolostrum adalah susu awal lembu yang dihasilkan oleh lembu betina selepas melahirkan anak sehingga 48 jam. Susu Kolostrum C2Joy pula adalah susu yang di ambil dalam tempoh 6 jam pertama untuk mendapatkan keupayaan kolostrum yang lebih tinggi lagi. Flash-pasteurised pada suhu 72◦ selama 15seconds (basmi segala kuman dan mircobs tetapi mengekalkan segala nutrisi dan bahanaktif)

Kenapa mesti Kolostrum New Zealand?

Di New Zealand, lembu dijadualkan untuk melahirkan anak pada tempoh yang sama setiap tahun, jadi Kolostrum yang dikumpul adalah segar dan boleh diproses segera. Di negara lain, Kolostrum terkumpul adalah sedikit dan mesti disejuk-beku terdahulu sebelum cukup kuantiti untuk diproses. Sejuk-beku menghilangkan sebahagian khasiat Kolostrum.

TruCal®: Bukan Sebarang Kalsium

TruCal® merupakan formula khas daripada Glanbia Nutritionals, Inc. yang mengekstrak mineral susu dalam bentuk yang boleh digunakan dalam pelbagai medium. TruCal® adalah pecahan mineral dalam susu yang telah dipekat dan dipeluwapkan menjadi serbuk. Ia termasuk makro-mineral (Ca, Mg, K, P) dan mineral surih (Cu, Zn, Fe), yang merupakan mineral asas untuk mengoptimumkan kesihatan badan.

1.  TruCal® menyediakan sumber biologi dalam mineral susu yang mudah diserap dan fisiologi untuk pembentukan tulang dan mineral.
2.  TruCal® terbukti lebih berkesan dalam peningkatan kekuatan dan kepadatan tulang berbanding susu kalsium premium yang lain.
3.  TruCal® terbukti lebih berkesan daripada sumber kalsium biasa dalam mengelakkan kehilangan tulang dan membina tulang yang kuat dalam kajian klinikal dengan badan manusia selama 6 minggu
4.  TruCal® membantu dalam pembentukan keseimbangan optimum antara sumber kalsium dan mineral penting lain untuk kesihatan dan kekuatan tulang.
5.  TruCal® adalah formulasi unik yang boleh digunakan dalam pelbagai medium untuk membantu individu mengoptimum dan mengekalkan tulang yang kuat dan sihat.

KEISTIMEWAAN SUSU C2JOY

UNTUK ANTIBODI / IMUNISASI

 • Menjadi seperti TENTERA dalam tubuh, iaitu mempertahankan tubuh badan dari serangan penyakit dan menguatkan sistem ketahanan tubuh
 • Jika untuk anak-anak ia membantu meningkatkan sistem daya tahan sakit yang baik
 • Jika orang dewasa ia akan mengekalkan prestasi antibodi
 • Mampu melawan virus, bakteria dan toksin
 • Efektif untuk melawan sel kanser

UNTUK TULANG

 • Calcium Tru Cal D7 mempunyai keupayaan tinggi menjaga tulang – elak osterporosis.
 • Terutama untuk wanita selepas melahirkan anak banyak Kalsium berkurangan, jesteru itu mereka memerlukan Kalsium untuk menjaga tulang

UNTUK AWET MUDA – anti aging

 • Salah satu kekuatan kolostrum ialah Faktor Pertumbuhan ( Growth Factor )
 • Boleh menyihatkan kulit
 • Memperbaiki tisu dan pertumbuhan sel sel baru

UNTUK USUS

 • Ia baik untuk memateri usus yang bocor
 • Kajian klinikal menunjukkan penyakit dapat dipulihkan apabila usus bocor dapat dipulihkan

UNTUK MINDA

 • Mampu menjadi makanan minda dan mencerdaskan otak.
 • Mampu menguatkan daya ingatan

MENGANDUNGI VITAMIN YANG DIPERLU TUBUH

 • Vitamin A – Untuk kesihatan mata
 • Vitamin B6 – Untuk urat saraf , kebas kaki tangan
 • Vitamin B12 – Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung
 • Vitamin C – Untuk kesihatan kulit , sesuai yang ada masalah kulit
 • Vitamin E – Antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan panyakit kardiovaskular.

SUSU C2JOY SESUAI UNTUK SEMUA

Kanak-Kanak

Menguatkan imun anak-anak agar lebih aktif dan kreatif. Tiada masalah lagi untuk aktiviti luar dan aktif. Selain itu untuk ia dapat membantu tumbesaran anak anak serta mencerdaskan minda

Remaja

Dapat membuat menguatkan sistem antibodi tubuh disamping menggalakan pertumbuhan serta mencerdaskan minda.

Dewasa

Pada waktu ini orang dewasa memerlukan tenaga dan kekuatan antiobodi tubuh dalam melaksanakan tugas harian. C2Joy sangat diperlukan untuk menjaga kestabilan kesihatan orang dewasa.

Warga Emas

Warga emas dapat bergerak kemana sahaja apabila tulang dan sendi mereka sihat , serta daya imun tubuh mereka hebat dengan adanya kolostrum dan kalsium.

 


SETIAP AHLI YANG JOIN TEAM NI AKAN DAPAT WEBSITE PERCUMA UNTUK BANTUAN PROMOSI..

SEMUDAH ABC .. SELEPAS JOIN SEBARKAN WEBSITE PADA RAKAN MELALUI WHATSAPP, EMAIL, FACEBOOK DAN IKLAN PERCUMA MELALUI ONLINE...

KLIK DAFTAR PERCUMA DI BAWAH.. MODAL BERMULA RM320 SAHAJA

JIKA ANDA MELAYARI WEB MELALUI HP .. BOLEH WHATSAP SAYA TERUS

DAFTAR ONLINE