Susu C2Joy | Pengedar DiPerlukan! Susu Mustajab, Keluarga Sihat, Rezeki Hebat!
Login ID :  Katalaluan :     Lupa password? Daftar Sekarang

Untuk sebarang masalah
berkaitan laman web ini
sila hubungi Admin
di talian 0193536887Sijil Pengiktirafan Susu C2Joy

Apa itu HACCP

HACCP adalah sistem pengurusan di mana keselamatan makanan ditangani melalui analisis dan kawalan bahaya biologi, kimia dan fizikal daripada pengeluaran bahan mentah, pemerolehan dan pengendalian, untuk pembuatan, pengedaran dan penggunaan produk siap.

HACCP (Analisis Bahaya dan Titik Kawalan Kritikal) adalah sistem yang membantu pengendali perniagaan makanan melihat bagaimana mereka mengendalikan makanan dan memperkenalkan prosedur untuk memastikan makanan yang dihasilkan selamat untuk dimakan.

Faedah HACCP

Tujuan utama sistem HACCP adalah untuk melindungi orang daripada penyakit yang ditanggung oleh makanan, tetapi faedah sistem juga diberikan kepada syarikat.

  1. Meningkatkan keyakinan terhadap KUALITI produk.
  2. Keupayaan untuk mencapai pasaran dan pelanggan yang memerlukan sistem berasaskan HACCP.
  3. Mengurangkan Liabiliti.
  4. Pengurusan proses yang berkesan
  5. Kualiti dan konsistensi yang lebih baik.

APA ITU ISO 22000

ISO 22000 adalah Sistem Pengurusan Keselamatan Makanan yang boleh digunakan untuk mana-mana organisasi dalam rantaian makanan. Menjadi disahkan kepada ISO 22000 membolehkan syarikat menunjukkan pelanggan mereka bahawa mereka mempunyai sistem pengurusan keselamatan makanan. Ini memberikan keyakinan pelanggan terhadap produk. Ini menjadi semakin penting kerana pelanggan menuntut makanan yang selamat dan pemproses makanan memerlukan ramuan yang diperoleh daripada pembekal mereka untuk selamat.

Apa itu BPOM?

Badan Pengawas Ubat dan Makanan atau disingkat Badan POM adalah sebuah lembaga di Indonesia yang bertugas mengawasi peredaran ubat-ubatan dan makanan di Indonesia. Fungsi dan tugas badan ini menyerupai fungsi dan tugas Food and Drug Administration (FDA) di Amerika Syarikat dan European Medicines Agency di EROPAH.


SETIAP AHLI YANG JOIN TEAM NI AKAN DAPAT WEBSITE PERCUMA UNTUK BANTUAN PROMOSI..

SEMUDAH ABC .. SELEPAS JOIN SEBARKAN WEBSITE PADA RAKAN MELALUI WHATSAPP, EMAIL, FACEBOOK DAN IKLAN PERCUMA MELALUI ONLINE...

KLIK DAFTAR PERCUMA DI BAWAH.. MODAL BERMULA RM320 SAHAJA

JIKA ANDA MELAYARI WEB MELALUI HP .. BOLEH WHATSAP SAYA TERUS

DAFTAR ONLINE